Sulje
Type at least 1 character to search
Takaisin ylös
Risteilyt MS Famnen

Kryssningar i skärgården

Skärgårdskryssningar

M/S Famnen kryssar i Åbo Skärgård efter era behov.

Möteskryssningar, säljmöten, avskedsfester, kundkryssningar. Dessa är bara några exempel. M/S Famnen med besättning tar gärna hand om allt för er.

Servering, umgänge, bastu och annat program kan ordnas ombord, eller om sällskapet är större kan vi hitta ett lämpligt alternativ någonstans i skärgården.

Boende

Risteilyt voidaan myös tehdä yön yli, m/s Famnen aluksella on 6 hyttiä ja 12 sänkyä. Erilaisia majoitusratkaisuja löytyy ympäri saaristo eri kohteissa.

Kryssningar kan också beställas över natten, då M/S Famnen har 6 hytter och 12 bäddar. Andra inkvarteringslösningar finns runt om i skärgården på olika resmål.

Det finns massor av olika boenden i skärgården. Några exempel på boenden i skärgården: Airisto Strand i Pargas,  Strandbo i NaguLanterna i NaguUtö, Åland och västra hamnen i Mariehamn.

Sandö Nauvo Bengtskär Gullkrona Utö Kastelholm Seili Sandö Nauvo Bengtskär Gullkrona Utö Kastelholm Seili

Resmål i skärgården

M/S Famnen kryssar i Åbo Skärgård efter era behov.

Nedan finns olika alternativ och resmål som fartyget kan sätta kurs mot.

Sandö

En vacker ö på en ås i Nagu. Som namnet säger finns det geologiskt sällsynta sandstränder och sandåsar på ön. Ön ligger cirka 30 km söder om Åbo.

Nagu

Nagu är ett trivsamt och livligt skärgårdssamhälle med cirka 1 500 invånare. På sommaren mångfaldigas dock antalet invånare när sommargästerna kommer. Nagu består av två huvudöar, Lillandet och Storlandet samt en unik skärgård med cirka 3 000 öar och kobbar. Årstidsväxlingarna i skärgården formar livsstilen på ett särskilt och inspirerande sätt.

Bengtskär

Bengtskärs dramatiska historia och karga vackra natur garanterar att fyrbesöket blir oförglömligt. Förutom öns historia och kulturvärden är det naturen som lockar, då det är en karg kobbe långt ut i det öppna havet.

Luonnonmaa

Vi kör under bron Ukko-Pekka och stävar runt Nådendals vik vid gamla staden. När vi passerar presidentens sommarbostad Gullranda vinkar vi åt republikens president. Efter att ha rundat Luonnonmaa återvänder vi till Erstan och möter Sverigebåtarna på aftonkvisten.

Gullkrona

Gullkrona är en ö i Skärgårdshavet, söder om Nagu i Pargas, cirka 4 sjömil sydost om Kirjais. På öns högsta punkt ligger en gammal lotsstuga där det numera finns ett litet museum. Det finns en trevlig naturstig runt ön.

Utö

Utö ligger i den yttre skärgården och är Finlands sydligaste ö med åretruntboende. Utös karga landskap slutar aldrig att fascinera fågelskådare och andra som värdesätter livet långt ute i den yttre skärgården. Öns läge har genom tiderna ansetts viktigt för lotsverksamheten och militära ändamål. Utö garnison lades ned 2005, men försvarsmakten innehar fortfarande två områden.

Nötö

Nötö ligger i Nagu södra skärgård och är en av de största öarna i Skärgårdshavets nationalpark. Genom sitt centrala läge har ön alltid varit viktig för både kommunikationer och kommers. Som skärgårdsö i de yttre farvattnen är Nötö unik med sin prägel av bondland. På Nötö finns fortfarande en kulturhistoriskt värdefull by bestående av gamla gårdar. Mitt i byn står en väderkvarn och på några minuters gångavstånd från byhamnen finns ett kapell som invigdes 1757. Om somrarna verkar numera ett café i den gamla folkskolan där det arrangeras bl.a. olika utställningar.

Kastelholm

Kastelholms gästhamn, nästan mitt på Ålands fastland, ligger i en skyddad vik norr om havsfjärden Lumparn, känd för sin krabba sjö. Dåtid och nutid möts i hamnen, då en av Nordens vackraste golfbanor, Slottsbanan, följer stränderna i viken mittemot det historiska slottet.

Själö

Namnet Själö betyder sälarnas ö. Själ är en gammal form av ordet säl. Det betyder att Själö har varit en boplats för sälar sedan länge och är välkänd för säljägarna.

Numera verkar Skärgårdshavets forskningsinstitut vid Åbo universitet på Själö samt en museikyrka som under sommartid är öppen för allmänheten.

Golfkryssningar

Tillsammans med er kan vi planera ett evenemang bestående av umgänge ombord, fina måltider och golf.

Fråga mer om golfkryssningar här »