Sulje
Type at least 1 character to search
Takaisin ylös
Risteilyt MS Famnen

Risteilyt saaristoon

Saaristoristeilyt

m/s Famnen risteilee Turun saaristossa juuri teidän tarpeidenne mukaan.

Kokousristeilyt, myyntikokoukset, läksiäiset, asiakasristeilyt. Tässä vain muutama esimerkki. m/s Famnen miehistöineen huolehtii mielellään puolestanne kaikista asioista.

Ruokailu, seurustelu, sauna ja muut ohjelmat voidaan järjestaa laivalla tai ryhmän kasvaessa etsimme teille sopivan vaihtoehdon saaristossa.

Majoittuminen

Risteilyt voidaan myös tehdä yön yli, m/s Famnen aluksella on 6 hyttiä ja 12 sänkyä. Erilaisia majoitusratkaisuja löytyy ympäri saaristo eri kohteissa.

Saaristossa on lukemattomia erilaisia majoituskohteita. Muutamia esimerkkejä majoituspaikoista saaristossa: Parainen Airisto Strand,  Nauvo StrandboNauvo LanternaUtö, Ahvenanmaa ja Maarianhamina länsisatama,

Sandö Nauvo Bengtskär Gullkrona Utö Kastelholm Seili Sandö Nauvo Bengtskär Gullkrona Utö Kastelholm Seili

Kohteita saaristossa

m/s Famnen risteilee Turun saaristossa juuri teidän tarpeidenne mukaan.

Alta löydät erilaisia vaihtoehtoja ja kohteita johon voidaan laivan keula suunnata.

Sandö

Upea harjusaari Nauvon Sandössä. Nimensä mukaisesti saarelta löytyy geologisesti harvinaisia hiekkarantoja ja hiekkaharjuja. Saari sijaitsee noin 30 km Turusta etelään.

Nauvo

Nauvo on viehättävä ja eloisa saaristoyhteisö, jossa on noin 1500 asukasta. Kesällä asukkaiden määrä kuitenkin moninkertaistuu kesävieraiden saapuessa Nauvoon. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta, Lillandetista ja Storlandetista, sekä ainutlaatuisesta saaristosta, jossa on noin 3 000 saarta ja luotoa. Vuodenaikojen vaihtelut saaristossa muokkaavat elämäntapaa omalla erityisellä ja inspiroivalla tavallaan.

Bengtskär

Bengtskärin dramaattinen historia ja karun kaunis luonto takaavat sen, että majakkavierailusta tule unohtumaton elämys. Historia- ja kultturiarvojen lisäksi saari on luonnoltaan kiinnostava, koska se on kaukana ulkomerellä sijaitseva hyvin karu luoto.

Luonnonmaa

Alitamme Ukko-Pekan sillan ja teemme kierroksen Naantalin vanhankaupunginlahdella. Ohittaessamme Presidentin kesäasunnon Kultarannan ja tervehdimme tasavallan presidenttiä. Kierrettyämme Luonnonmaan palaamme Airistolle ja kohtaamme ruotsinlaivat illan jo hämärtyessä.

Gullkrona

Gullkrona on saari Saaristomerellä, Nauvon eteläpuolella Paraisilla, n. 4 merimailia Kirjaisista kaakkoon. Saaren korkeimmassa kohdassa on vanha luotsimökki, jossa nykyisin pieni museo. Saaressa on mukava luontopolku.

Utö

Utö sijaitse ulkosaaristossa ja on Suomen eteläisin ympärivuotisesti asuttu saari. Utön karut maisemat eivät koskaan lakkaa viehättämästä lintubongareita ja muita, jotka arvostavat elämää kaukana ulkosaaristossa. Saaren sijainti on kautta aikain ollut tärkeä luotsitoiminnalle ja sotilallisiin tarkoituksiin. Utön valmiuslinnake lakkautettiin vuonna 2005, mutta puolustusvoimilla on edelleen hallinnassaan kaksi aluetta.

Nötö

Nötö sijaitsee Nauvon eteläisessä saaristossa ja se on yksi Saaristomeren kansallispuiston suurimmista saarista. Se on keskeisen sijaintinsa ansiosta ollut aina tärkeä saari alueen yhteydenpidolle ja kaupankäynnille. Talonpoikaissaarena Nötö on aivan erityislaatuinen ulkosaaristossa. Nötössä on jäljellä kulttuurihistoriallisesti arvokas vanhoista tiloista koostuva kyläkokonaisuus. Keskellä kylää seisoo vanha tuulimylly ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä kylän satamasta vuonna 1757 käyttöön vihitty kappeli. Vanhassa kansakoulussa toimii kesäisin kahvila, jonka yhteydessä järjestetään mm. erilaisia näyttelyitä.

Kastelholm

Kastelholman vierassatama, lähes keskellä manner-Ahvenanmaata, sijaitsee suojaisessa lahdenpohjukassa Lumparnin ristiaallokostaan kuuluisan selän pohjoispuolella. Menneisyys ja nykyisyys kohtaavat satamassa, sillä lahden rantamilla, historiallista linnaa vastapäätä on Slottsbanan, yksi Pohjolan kauneimmista golfradoista.

Seili

Saaren suomenkielinen nimi on muunnelma ruotsinkielisestä Själö-nimestä, joka taas tarkoittaa hyljesaarta. Själ on hyljettä tarkoittavan sanan, säl, vanha muoto ruotsin kielessä. Tämä kertoo Seilin olleen hylkeiden asuinpaikka ja siten hylkeenpyytäjien tiedossa jo kauan.

Nykyään Seilissä toimii Turun yliopiston alaisuudessa oleva Saaristomeren tutkimuslaitos sekä kesäaikaan yleisölle avoimena oleva Seilin museokirkko.

Golfristeilyt

Suunnittelemme kanssanne tilaisuutenne johon sisällytetään merelläolemista, hienoa ruokailua ja golfia.

Kysy lisää golfristeilyistä täällä »